Σάββατο 15 Αυγούστου 2020

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ & ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΩΝ

 

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ & ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΩΝ

Η Fast Safe solution m.s Αναλαμβάνει  τον καθαρισμό, τη συντήρηση και τον ολοκληρωμένο τακτικό έλεγχο της φωτοβολταϊκής σας εγκατάστασης, είτε πρόκειται για οικιακό σύστημα 10 kWείτε για φωτοβολταϊκό πάρκο, είτε για επαγγελματική στέγη.

Ο Καθαρισμός Φωτοβολταϊκών Πάνελ γίνεται κυρίως για την μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας κάθε πλαισίου ξεχωριστά, άρα και της απόδοσης του φωτοβολταϊκού έργου και την  ταυτόχρονη διασφάλιση των εγγυήσεων των πλαισίων από τους κατασκευαστές τους.

Στην κρυστάλλινη επιφάνεια των φωτοβολταϊκών πλαισίων επικάθονται ρύποι οι οποίοι μειώνουν την διαπερατότητά του και περιορίζουν την διάθλαση του φωτός και την πρόσκρουση των ηλεκτρονίων στην επιφάνεια των ηλιακών κελιών.
 Η συχνότητα συσσώρευσης των ρύπων στην επιφάνεια του φωτοβολταϊκού πλαισίου συνδέεται άμεσα με τις περιβαλλοντικές συνθήκες όπου επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή του έργου.
Η καλύτερη περίοδος για τον καθαρισμό των φωτοβολταϊκών πάνελ είναι μεταξύ Μαρτίου και Οκτωβρίου, επειδή κατά τη διάρκεια αυτών των οκτώ ((8) μηνών, το Φωτοβολταϊκό Πάρκο παράγει περίπου το 90% της συνολικής του ενέργειας.  
Ανάλογα με το είδος των ρύπων (τοποθεσία της εγκατάστασης), πρέπει να γίνονται τρεις (3) τουλάχιστον καθαρισμοί ανά έτος:
  • Πρώτος καθαρισμός μεταξύ τέλος Μαρτίου και αρχές Απριλίου
  • Δεύτερος καθαρισμός μεταξύ τέλος Μα΄ι΄ου και αρχές Ιουνίου
  • Τρίτος καθαρισμός μεταξύ τέλος Αυγούστου και αρχές Σεπτεμβρίου

ενώ ενδιάμεσοι καθαρισμοί θα πρέπει να γίνονται οπωσδήποτε με τη μεσολάβηση έκτακτων καιρικών φαινομένων (λασποβροχές).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου